Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/fs2/22/showbart/public_html/baarimestari.fi/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0
Oct 042012
 

bcc Moni Baarimestarin tuttavapiirissä oleva henkilö on tällä hetkellä, tai on ainakin ollut jossain vaiheessa elämää ravintoloitsijana, Baarimestari itse mukaan lukien. Ravintoloitsijana oleminen ei aina ole varsinaisesti ruusuilla tanssimista, päivät ovat pitkät, vastoinkäymiset arkipäivää ja hyvänäkin päivänä saa yleensä pelätä että puhelin soi keskellä yötä ja saat kiirehtiä kustannuspaikalle selvittämään putkitukoksia, tappeluita tai “kärjistyneitä asiakaspalvelu tilanteita”. Mutta kaikki tuo ja miljoona muuta asiaa tuossa hommassa tekeekin siitä niin houkuttelevan ammatinvalinnan tietyn ihmistyypin silmissä, ja voihan siinä hommassa kieltämättä joskus onnistua tekemään hieman tiliäkin…

Mutta jos soppaan lisätään “tukkureissut” joissa voit kirjaimellisesti tulla ammutuksi tai vaikka ajaa miinaan matkalla (tod.näk. molemmat edellä mainitut yhtä aikaa!), asiakaskunta joka poikkeuksetta kulkee hampaisiin asti aseistautuneina (ja tarkoitan sitä kirjaimellisesti, ei mitään puukko / pistooli taskussa yökerhoon livahtavaa sosiaalitapausta), sekä aidan takana oleva sota tanner, alkaa homma olla jo astetta haastavampaa !

Vastapainona haasteille tosin oli sitäkin innokkaampi asiakaskunta joka ei pahemmin juomien hintoja kysele, kunhan sitä vaan on tarjolla, näin ollen tilin teon paikkain on melkoinen, tosin niin olivat riskitkin…

Baghdad Country Club “kirja” kertoo Joshuah Bearmanin tarinan, siitä miten hän päätyi perustamaan ravintolan (Baghdad Country Club) ns. “Green Zone” alueelle keskellä Baghdadia. Miehellä ei ollut minkäänlaista kokemusta ravintolan pidosta ennen sitä mutta sota alueista kylläkin, hän päätyi pitämään legendaksi muodostunutta Baghdad Country Clubia keskelle Irakin sota aluetta. Kyseessä ei ole niinkään kirja, enemmänkin ns. “Short Story” mutta lyhyydestään huolimatta kirja kertoo todella viihdyttävästi ja mukaansa tempaavasti Bearmanin uskomattoman tarinan Brittien laskuvarjojääkäristä ravintoloitsijaksi yhteen maailman vaarallisimmista kaupungeista, paikkaan jossa tosiaan “tukkureissulla” saattoi milloin vain menettää henkensä…

Kirja on saatavilla vain sähköisessä muodossa, esim. ATAVIST sovelluksen kautta iPadille.

Baarimestari suosittelee kirjaa lämpimästi kaikille ravintola-alalla olevile tai muuten vaan alasta kiinnostuneille ! 

Alla vielä kirjan promootio video josta saa hyvän kuvan itse kirjan kerronta tyylistä…

Sorry, the comment form is closed at this time.