Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/fs2/22/showbart/public_html/baarimestari.fi/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0
Mar 172014
 
shaker_master_2014

Shaker Master kisat käytiin eilen Helsingissä, kisat alkoivat American Baarista jossa kilpailijat valmistivat tuomareille oman Cocktailinsa. Tänä vuonna kisan teemana oli näyttävyys ja innovatiivisuus ja kisan pääsponsorina toimi Edrington Finland.

Kisan idea kiteytettynä Jarkko Issukan sanoin:

“- Ideana siis rituaalimainen, normaalista poikkeava tarjoilutapa ja oman mukavuusalueen jättävä makumaailma sekä jopa hieman kokeileva kokonaisuus. Näille tuomareille todennäköisesti mikään ei ole liian outoa. Vaadimme sinua valmistamaan juomaasi kaksi kappaletta ja aikaa niiden valmistamiseen on n. 15 minuuttia.

Kisassa nähtiinkin mitä mielenkiintoisempia esillepanoja sekä tarjoiluastioiden että maku yhdistelmien muodossa.

Alla kisan voittajan Jan Lindgrenin tyylinäyte.

20140316-_MG_9680.jpg

ja alla muutama esimerkki siitä mitä päivän mittaan tuomariston eteen katteeiin.
20140316-_MG_9639.jpg

20140316-_MG_9598.jpg

20140316-_MG_9701.jpg

20140316-_MG_9601.jpg

Kaikkien kilpailijoiden tehtyä juomansa siirryttiin varisnaiseen innovatiivisuus osuuteen kun kilpailijoille 50€ käteistä ja n. 1h aikaa hankkia raaka-aineet kaupungilta seuraavaa kilpailu osiota varten, suurin osa kilpailijoista suuntasi Stockmannin Herkkuun jossa tunnetusti löytyy raaka-aine melkein joka lähtöön.., tosin Jan Lindgren saattaa olla eri mieltä ko. liikkeen Mango valikoimasta kun kypsiä Mangoja ei ollut tarjolla, mutta voitto tuli siitä huolimatta ;)

Stockmannissa pyörittiin ja ihmeltiin tovi kunnes mieluisat raaka-aineet ja tarjoiluastiat oli löytynyt.

20140316-_MG_9739.jpg
20140316-_MG_9735.jpg

Osotosreissun jälkeen koko porukka siirtyi Tukku torin kupeessa sijaitsevalle Flavours Studiolle jossa käytiin kisan toinen osuus. Täällä kilpailijoilla oli 15 min. aikaa valmistaa hankkimistaan raaka-aineista ja 15 vuotiaasta Drambuiesta ( joka lanseerattiin markkinoille samassa yhteydessä ) tuomaristolle paras mahdollinen juoma.

Ennen varsinaista Cocktailin vääntämistä kilpailijat saivat perehdytystä eri ns. Infusion tekniikoihin A21:en Timo Siitoiselta.
20140316-_MG_9706.jpg

20140316-_MG_9780.jpg

 

Tämän jälkeen pääsivät kilpailijat taas tositoimiin, eli 15min. aikaa tehdä juuri hankituista raaka-aineista ja 15 vuotiaasta Drambuiesta voitokas Cocktail !

Jan Lindgren käytti tässä osuudessa mm. Hunaja kennoja.

20140316-_MG_9894.jpg

Ilta päättyi illalliseen Flavours Studion yhteydessä olevassa Kellohalli ravintolassa sekä tietysti palkintojen jakoon.

Baarimestari onnitteelee Jania kisan voitosta sekä kaikkia kilpailijoita erinomaisesta suorituksesta.

Sorry, the comment form is closed at this time.