Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/fs2/22/showbart/public_html/baarimestari.fi/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0
Mar 222014
 
Linie Akvavit

Baarimestari pakkasi kameransa ja suuntasi Gastro & Viinimessuille Helsingin messukeskukseen.

“Gastro Helsinki on Suomen ainoa koko horeca-alan tavoittava ammattitapahtuma. Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi maaliskuussa.”

Baarimestari on vuosien varrella vieraillut alan messuilla mm. Lontoossa, Tukholmassa ja Las Vegasissa ja täytyy sanoa että Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä tapahtuma ei kyllä tapahtumana kalpene yhtään ulkomaalaisille vastineilleen, päinvastoin, messut tuntuvat vuodesta toiseen olevan pullollaan esittelijöitä ja tavaraa laidasta laitaan. Alan lehdistökin oli edustettuna omalla osastollaan ainakin Aromi lehden osalta ja tytöthän  hoitivatkin promoamista mallikkaasti.

Aromilehti Gastro 2014 messuilla

Tosin puhtaasti Baarimestarin näkökulmasta messut ovat mielestäni vuosi vuodelta myös painottuneet enemmän ruoka kuin juoma puolelle ja näin ollen itse Gastro puolesta ei ehkä saa juomapuolen ammattilaisena ihan niin paljoa irti kuin keittiön puolen kollegat varmasti saavat. Toki samassa yhteydessä järjestetään myös Viiniexpo jossa taas mielestäni on vuosi vuodelta tuotu esille myös enemmän väkeviä alkoholeja joten Gastro puolen käytäviä koluttuani suuntasinkin Viiniexpon puolelle katsastamaan kevään ja kesän uutuuksia nimenomaan juoma puolelle.

Jos oli väkeä Gastron puolella kiitettävästi ei kävijöistä torstai iltapäivänä Viiniexpon puolellakaan ollut varsinaisesti pulaa, väkeä riitti joka osastolle ja hieman ylikin mutta eikun sekaan vaan..

Viiniexpo 2014

Rehellisyyden nimissä Baarimestari ei ole koskaan varsinaisesti Sommelierin taidoillaan päässyt kehumaan joten tarkemmat Viini uutuuksien syväluotaavat arvostelut jätettäköön siihen erikoistuneiden ammattilaisten hommaksi. Mutta muutamaan viinin luonnollisesti Baarimestarikin messuilla tutustui, ohessa Servaali Oy:n pisteellä maistamani kevyehkön ja mielenkiintoisesti kylmänä tarjoiltavan Punaisen Luomu Viinin, Santa Tresan esittely, kaikkien alalla pidempään olleiden hyvin tunteman Avainasiakaspäällikön Harri Törmäsen toimesta.

Viiniexpon puolella oli myös mahdollisuus ruokailla täysi menu ja samalla maistella eri viinejä, Baarimestari ei tätä vaihtoehtoa tällä kertaa päässyt itse kokeilemaan mutta sekä menu että kattaus näytti kieltämättä erittäin houkuttelevalta joskin varsinkin juoma puoleltaan melko runsaalta ;) eli hieman enemmän viinilasia pöydässä kerralla kun mitä ollaan ehkä normaali ravintola kattauksessa totuttu näkemään :)

Viiniexpo 2014 ruokailu

Kuten aiemmin tuli mainittua oli Viiniexpon puolella myös väkevämpiä alkoholeja joista Baarimestari bongasi esimerkiksi Arcus Finlandin soastolta Braastadin konjakit, oman perheensä tuotteita paikan päällä oli esittelemässä viimeisen päälle herrasmies Antoine Braastad. Täytyy sanoa että ei varmaan ole hassumpi fiilis esitellä konjakkeja joissa on oma sukunimi etiketissä ;)

Antoine Braastad

Arcus Finlandin osastolla oli mahdollisuus myös maistella talon tuotteista valmistettuja drinkkejä, juomasekoituksia oli paikan päällä loihtimassa Avainasiakaspäällikkö Robert Alniti ja messuvieraita riitti jonoksi asti maistelemaan Robertin luomuksia, eikä ihme sillä hyvää jälkeähän Robert tapansa mukaan teki, juomasekoituksia valmistui Linie Akvaviitista, Buffallo Tracesta sekä Eagle Rare Single Barrelista.

Linie Akvavit

Mutta annetaan herran itse vielä esitellä tuotteensa:

Messut tuli siis tänäkin vuonna nähtyä, paljon siellä on nähtävää joten kaikille alalla oleville messuja voi lämpimästi taas kerran suositella, kuten todettua eivät messut todellakaan kalpenee ulkomailta löytyviin vastaaviin joten siinä mielessä on turha lähteä merta pidemmäksi kalaan, tai ainakaan jättää näitä kotimaassa järjestettäviä väliin.

Ohessa vielä hieman tunnelmia paikan päältä kuvien muodossa.

Sorry, the comment form is closed at this time.