Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/fs2/22/showbart/public_html/baarimestari.fi/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0
May 022014
 
La Bodegita del Medio

La Bodegita del Medio
Baarimestari yhdisti lomareissun ja työn taannoisella Kuuban reissulla, Havannassa on muutama paikka jotka nauttivat tiettyä kultti statusta Baarimestareiden silmissä lähinnä sen takia että näitä paikkoja pidetään tiettyjen juomien lähteinä, tai synnyn paikkoina. Kuubassa, ja tarkemmin sanottuna Havannassa näistä tunnetuimpia ovat La Bodeguita del Medio sekä El Floridita, molemmissa Ernest Hemingway aikoinaan haki inspiraatiota drinkkien muodossa. Tästä juontaa juurensa Hemingwayn lause: “- My Mojito in La Bodeguita, My Daiquiri in El Floridita”.

Hemingway

Näistä kahdesta paikasta La Bodeguita on selvästi säilyttänyt paremmin ilmapiirinsä, EL Floridita sijaitsee Havannan vanhan kaupungin pahimman turistikadun varrella ja paikkaa voisi luonnehtia puhtaasti turistirysäksi, Daiquireja väännetään blenderillä sarjatuotantona ja paikka on täynnä turisteja. Toki paikka sikäli on aito että kyseessä on edelleen sama mesta jossa Hemingwaykin aikanaan hengasi, mutta noista ajoista ei taida olla paikan fiiliksessä paljoa jäljellä.., Daiquirit on toki “ihan yes” tasoa joten kyllä siellä yhden Daiquirin mielellään nauttii, mutta ei siellä iltaansa halua viettää, viihtyisämpiä baareja on Havana pullollaan.

Mojitos at La Bodeguita

Mojitos at La Bodeguita

La Bodeguita del Medio sitä vastoin on toista maata, se sijaitsee sivummalla Havannan vanhassa kaupungissa, toki sielläkin enimmäkseen turisteja pyörii, mutta paikassa on ihan eri fiilis kuin El Floriditassa joka on enemmän Disney versio alkuperäisestä baarista, del Mediossa on aidosti ajan patinaa ja fiilistä, varsinkin jos ensimmäisen Mojiton jälkeen keskittyy vaikka paikan rommi tarjontaan, perus Havanna Clubin voi toki jättää väliin, mutta kun mennään yli 10 vuotisiin niin päästään jo asiaan ;) Paikka on vuorattu kuvilla paikassa aikanaan viihtyneistä julkkiksista ja pelkästään entisaikojen tähtien bongaaminen seiniltä on hauskaa puuhaa Mojitoa maistellessa.

La Bodeguita del Medio

La Bodeguita del Medio

del Medio Bartender

Miltä se Mojito siellä sitten maistuu ? Sanotaanko että Baarimestari on sekä juonut että tehnyt vuosien varrella huomattavasti parempiakin Mojitoja.., toki Mojito maistuu erille Havannan pimenevässä illassa kun lämpöä on edelleen yli 30 astetta, mutta muutama selkeä eroavaisuus juomasta löytyy paikan päällä versus Mojitoihin joita olemme tottuneet juomaan / tekemään Euroopassa.

Mojitos at La Bodeguita

Mojitos at La Bodeguita

1. del Mediossa Mojitossa käytetään sitruunamehua, ei limemehua..(?)

2. Mojito tehdään jäillä, ei jäämurskalla

3. Sooda jota Kuubassa yleisestä käytetään on todella pieni kuplista, eli sitä ei erota juurikaan tavallisesta vedestä.., tämä vaikuttaa “suun tuntumaan” todella paljon, Mojito on ikään kuin vetinen jo alkujaan..

Muilta osin Mojito on toki mallillaan, sokeri on sokeria niin kuin “meilläkin”, ja rommi tietysti Havanna Clubia, mutta ensimmäinen “aito” Mojito saattaa olla matkaajalle pettymys yllä mainituista syistä.

Havanna oli kaikin puolin Baarimestarin mieleen kaupunkina, lämmin, eksoottinen ja turvallinen, varmaankin turvallisin miljoonakaupunki jossa Baarimestari on baareja kolunnut, joka kadunkulmassa seisoo perinteisen sosialistisen valtion ideologian mukaisesti poliisi ja turisteista pidetään pääsääntöisesti hyvää huolta.., toki turistilta pyritään huijaamaan rahat jos tilaisuus tarjoutuu mutta se on aika peruskamaa joka paikassa, ryöstetyksi tulemista ei kyllä tarvitse pelätä. Hyvää juomaa Havannassa saa helposti, ja monesta paikasta, hyvää ruokaa sitä vastoin.., ei. Paikallisten kotonaan pitämissä “Casas del Particulares” ravintoloissa, eli ravintolaa pyöritetään kirjaimellisesti kotona, saa joskus hyvää ruokaa, ja joskus ei, eli hyvä ruokailu on aika tuurista kiinni jos ei vaivaudu tutkimaan paikkoja etukäteen sen kummemmin…

Havanna on kaikin puolin hauska kaupunki jota voi lämpimästi suositella vielä ennen kuin  amerikkalaiset turistit pääsevät sinne sankoin joukoin…

Ohessa lyhyt videopätkä josta välittyy hyvin La Bodeguitan tunnelmaa ;)

Sorry, the comment form is closed at this time.