Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs2/22/showbart/public_html/baarimestari.fi/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 669

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs2/22/showbart/public_html/baarimestari.fi/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 674

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs2/22/showbart/public_html/baarimestari.fi/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 687

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs2/22/showbart/public_html/baarimestari.fi/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 692

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs2/22/showbart/public_html/baarimestari.fi/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 697
Linie Aquavitin lähteillä, oiva lämmittäjä koleaan juhannus säähän.. » Baarimestari.fi
Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/fs2/22/showbart/public_html/baarimestari.fi/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0
Jun 192014
 
Linie_14

Baarimestarille tarjoutui reilu viikko sitten mahdollisuus osallistua Linie Award tapahtumaan / kilpailuihin Norjassa Oslossa. Suomesta tapahtumaan matkusti reilu 10 henkilön delegaatio Arcus Finlandin vieraina, ryhmä kokoontui Helsinki-Vantaan lentokentälle aamupäivästä 5.6. josta matka jatkui kotimaisin siivin Norjaan, Osloon.

Linie_14

Perille päästyämme suuntasimme suoraan Linie Aquavitin tehtaalle jossa pääsimme tutustumaan Aquavitin valmistukseen oppaamme johdolla, sekä luonnollisesti myös maistelemaan eri Linie Aquaviteja. Linie Aquavit on Suomessa Baarimestarin silmissä aina ollut hieman aliarvostettu tuote, perinteisesti sitä löytää useammin Suomenruotsalaisen rannikolla asuvan perheen ruokapöydästä ennemmin kuin paikallisen Cocktailbaarin hyllystä.., mikä on sääli, sillä tuote on sekä laadukas että monipuolinen raaka-aine myös Cocktailien valmistuksessa.

Linie_10

Linie Aquavitin tarina ei välttämättä ole kaikille tuttu vaikka itse tuotteesta olisi kuullutkin ja sitä olisi maistanutkin aikaisemmin. Vuonna 1805 Norjasta lähti alus kohti Indonesia lastattuna pohjoisen herkuilla joita toivottiin saada perillä myytyä, laivalla mukana olleet Aquavit tynnyrit saivat kuitenkin matka Indonesiasta samalla laivalla takaisin sillä enemmänkin rommin makuun tottuneet paikalliset eivät silloin Aquavitista innostuneet joten tynnyrit jäivät myymättä. Laivan palattua takaisin Trondheimiin lasti purettiin ja tynnyrit avattiin, tällöin huomattiin että Aquavit oli muuttunut sekä maultaan että luonteeltaan matkan aikana ja näin oli Linie Aquavit syntynyt !

Vielä tänä päivänäkin Linie Aquavit tynnyrit saavat matkata maailman merillä kypsymässä eri ilmastoissa merten jatkuvasti keinuttaen tynnyreitä, jokainen tynnyri ylittää päiväntasaajan kahdesti joka on yksi Linie Aquavitin määrityksistä. Tänä päivänä joka kuukausi lähetetään matkaan uusi erä Linie Aquavit tynnyreitä 19 viikon matkalle maailman merille kypsymään, jokaisen Linie Aquavit pullon taka etiketistä voi katsoa minkälaisen reitin tuo ko. pullon sisältö on aikanaan tehnyt !

Tehdas sijaitsee tänä päivänä jylhissä Norjalais maisemissa ja on luonnollisesti huippumoderni laitos vaikka itse tuotteella jota se valmistaa onkin parin sadan vuoden historia jo takanaan. Tehtaan käytävillä näkee automaattisia trukkeja kuljettamassa pulloja ja lavoja paikasta toiseen ja kaiken yllä leijuu alkoholi tehtaan lämmin henkäys.

Linie_2

Aquavitin valmistus on toki tänä päivänä jo modernisoidumpaa kuin 200 vuotta sitten mutta kierroksella päästiin myös tutustumaan paikalle rakennettuun “museoon” jossa perinteiset astiat seisoivat vieri vieressä sisältäen eri raaka-aineita joita valmistuksessa käytetään.

Linie_4

Saimme myös ihastella talon Aquavit varastoja.., 500L tuotetta tynnyrissä ja tynnyreitä riittää silmänkantamattomiin !

Linie_1

Itse tehdaskierroksen päätteeksi pääsimme luonnollisesti maistelemaan eri Aquavit laatuja, tämä olikin mielenkiintoinen kokemus sillä vaikka allekirjoittanut toki on juonut Linie Aquaviittia aiemminkin oli tämä ensimmäinen kerta kun Baarimestari pääsi vertailemaan niiden eri laatuja keskenään yhtä aikaa. Seitsemästä Aquvavitista suosikiksi valikoitui loistava Linie Aquvavit Double Cask jossa maistuu mm. anis, vanilja ja kumina, loistava tuote kertakaikkiaan !

Linie_5

 

Linie_12 Linie_13

Illalla suuntasimme itse päätapahtumaan eli Linie Award 2014 tapahtumaan jossa eri pohjoismaista oli edustettuna yksi kokki ja yksi baarimestari jotka kilpailivat omilla alueillaan, parhaaksi baarimestariksi valittiin Ruotsin edustaja Karl Josef Johansson ja parhaaksi kokiksi Norjan Christian André Pettersen. Suomea kisoissa edusti A21 Cocktailbaarin Daniel Hynes ja kokki puolella Simo Oskari Pietarinen ravintola G.W. Sundmansista.

Alla Tanskan edustajan Aurimas Muleviciuksen taidonnäytettä Cocktailkisassa.

Linie_6

Kaiken kaikkiaan kisat olivat erittäin korkeatasoiset ja voittajalle oli luvassa maineen ja kunnian lisäksi makumatka Japaniin, Tokioon joten tuomaristolla oli erittäin haastava tehtävä valitessaan kisan voittajaa. Suomea tuomaristossa edusti niin ikään Cocktailbaari A21 edustava Timo Siitonen.

Linie_7

Kilpailun yhteydessä yleisö pääsi nauttimaan juhlaillallisesta jossa tarjoiltiin edellisen vuoden voittaja kokin annoksia, meren eläviin painottunut menu olikin oikein maistuva ja tarjoiltiin luonnollisesti Aquvavitin kera.

Linie_8

Linie_9

Illallisen jälkeen ilta jatkui luonnollisesti kaupungilla paikallisiin Cocktailbaareihin tutstuen, mutta se onkin sitten jo eri tarina.., Baarimestari voi näin lopuksi todeta että Linie Aquavit on loistava tuote ja oiva lämmittäjä koleaan Juhannus säähän, joten jos Alkossa käynti on vielä ennen mökkireissua edessä kannattaa tätä Norjalaista jalo juomaa ehdottomasti pakata pullo mukaan, kippis ja oikein hyvää juhannusta kaikille !

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.